Orienteringsklubbar i Sverige

Sundsvalls orienteringsklubb

Som det hörs på namnet är Sundsvalls en orienteringsklubb som har sitt säte i Sundsvall. De tillhör en av de bättre orienteringsklubbarna i Sverige nu år 2018. Klubben bildades redan 1936 och sysslar mest med den traditionella orienteringen, när man med sina fötter tar sig genom skog och mark, följer karta och kompass och det sista du ska hitta är de kontroller som finns gömda i markerna, när du hittat kontrollerna ska du stämpla så det syns när du passerat dem. Numera sysslar klubben också med skidorientering, och är även medlem i Svenska Orienteringsförbundet, Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Skidförbundet och i Svenska Mångkampsförbundet. Klubben är även den som anmält flest deltagare till O-ringen som i år går av stapeln 21-28 juli, hela 205 tävlande är redan anmälda.

Kåres orienteringsklubb

När det gäller Kåres orienteringsklubb satte de upp en vision 2009 för att fram till 2014 uppnå med det de tänkt sig, och nu är de ett av de största orienteringsklubbarna i Sverige. De har tävlande på elitnivå och till O-ringen 2018 har de anmält 151 stycket tävlande. Kåre OK ligger i Falun och är ofta det första valet för de som vill börja orientera. Föreningen har vissa ledord som de följer och dessa är:

* Utveckling och nytänkande. * Gemenskap och trygghet. * Fokus och balans * Att det ska vara glädjefullt och också roligt att prestera.

Linné orienteringsklubb

Linné orienteringsklubb bildades redan 1955 och är i dag en av Sveriges ledande orienteringsklubbar. De har mer än 900 medlemmar och då tävlar omkring hälften av dessa aktivt. Här tävlar ungdomar, breddlöpare och till och med världsmästare. De aktiva ungdomarna som finns i dag är ungefär 250 stycken och det finns cirka 40 som tränar på elitnivå. Linnés orienteringsklubb finns i stadsdelen Norby som ligger i Uppsala. De satsar hårt på ungdomsverksamheten och deras ledord är: Utveckling, öppenhet, gemenskap och glädje. Varje år anordnar de många nybörjarkurser i orientering och vill du börja tävla där kontaktar du dem bara. Vad du har för ålder, kön, bakgrund eller ambition spelar ingen roll, det är gemenskapen som är det viktigaste. Till O-ringen 2018 har Linné orienteringsklubb anmält 151 stycken tävlare.

Tullinge SK

Denna sportklubb ligger som det hörs i Tullinge utanför Stockholm. Sportklubbens huvudsakliga verksamhet är orientering, men de bedriver också cykel- och längdskidorsverksamhet. Varje år arrangerar klubben en novembertävling i orientering och detta för att påvisa att nu är orienteringssäsongen slut för detta år. Tullinge sportklubb har anmält 145 stycket tävlare till O-ringen 2018.

Västerås skid- och orienteringsklubb

Föreningen startade år 1988 är den största klubben i Västerås, 1988 när klubben grundades slogs de ihop med Västerås OK och VIK Orientering. Klubben är med i Svenska Orienteringsförbundet (SOFT), Svenska Skidförbundet (SSF) och även Svenska Friidrottsförbundet (SFIF). De satsar på ungdomsverksamhet, eliter och även på veteraner, och till O-ringen har de 2018 anmält 135 tävlande.